PEKAŘ

Chceš pracovat v tom nejvoňavějším oboru, který existuje? Láká tě výroba koláčů, croissantů, vánoček, chlebů a dalšího pečiva? Rozdávej radost každý den a staň se pekařem!

O poctivé řemeslníky je teď obrovský zájem, proto práci budeš hledat opravdu snadno. Tenhle obor je hodně praktický – polovinu studia tvoří praxe, takže školu v lavici nad knihami opravdu neprosedíš. A protože se pečivo bude jíst pořád, o uplatnění teď ani v budoucnosti mít strach nemusíš.

  • KÓD OBORU – 29-53-H/01
  • ŠKOLNÍ A VZDĚLÁVACÍ PROGRAM – Pekař
  • DOSAŽENÉ VZDĚLÁNÍ – Střední vzdělání s výučním listem
  • ZAKONČENÍ STUDIA – Výuční list
  • DÉLKA STUDIA – 3 roky
  • PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY – Přijímací zkouška se nekoná
  • POČET PŘIJÍMANÝCH ŽÁKŮ – 12

 

PROČ STUDOVAT PEKAŘE?

  • STIPENDIUM
    • V tomto oboru můžeš dostat stipendium i odměnu za produktivní práci. Vydělávat budeš už při studiu.
  • VOŇAVÁ PRÁCE
    • Tohle je rozhodně ten nejvoňavější obor, který můžeš studovat. Budou se ti sbíhat sliny.
  • POCTIVÉ ŘEMESLO
    • Poctivé řemeslo, s kterým se uplatníš vždy a všude. Není nad křupavou kůrku právě upečeného chleba!

 

KDE SE UPLATNÍŠ?

Uplatníš se jako pekař v různých společnostech a firmách. Ať už jde o rodinné pekárny, supermarkety nebo stále populárnější tradiční pekařství.

Nebo si založ vlastní podnik – i jako malý řemeslník se v dnešní době uživíš a budeš mít plnou kontrolu nad svým časem. A pro jistotu tě naučíme i cizí jazyk, takže pokud budeš chtít, můžeš jít pracovat i do zahraničí.

  • V potravinářských podnicích
  • Ve velké pekárně
  • V malém tradičním pekařství
  • V kavárně či restauraci
  • V hotelech

 

CO BUDU UMĚT?

  • Naučíš se péct koláčky, vánočky, croissanty, koblihy a spoustu dalšího pečiva.
  • Budeš umět pracovat s nejrůznějšími surovinami.
  • Dokážeš vykouzlit ten nejúžasnější chleba – kváskový i žitný.
  • Ovládneš i velkovýrobu.