
Sladovník – pivovarník
Řemeslo má zlaté dno a u sládka to platí dvojnásob. Kdo by nechtěl umět vařit pivo? A ještě za to dostat zaplaceno! Staneš se respektovaným specialistou v jednom z nejstarších řemesel v Česku a budeš umět vytvářet tekuté zlato.
Naučíš se vše potřebné pro výrobu piva - technologické postupy při výrobě, přípravu kvasničných kultur, rozpoznávání chmele a spoustu dalšího – zkrátka celý proces výroby piva od začátku po správně načepovaný půllitr. Pivovarnictví je láska, vášeň. A v každém jednom pivu je kus osobnosti sládka.
KÓD OBORU
29-51-H/01
ŠKOLNÍ A VZDĚLÁVACÍ PROGRAM
Výrobce potravin – sladovník-pivovarník
DOSAŽENÉ VZDĚLÁNÍ
Střední vzdělání s výučním listem
ZAKONČENÍ STUDIA
Výuční list
DÉLKA STUDIA
3 roky
PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY
Přijímací zkouška se nekoná
POČET PŘIJÍMANÝCH ŽÁKŮ
12
Podívej se, proč se stát Sladovníkem-pivovarníkem
Silná praxe
Našim partnerským pivovarem je Radegast, který ti zajistí ochranné pomůcky, odborné učitele i praxi.
Česko zemí piva
Češi jsou národem piva a sládci jsou uznávaní odborníci. Na tenhle obor budeš hrdý.
Řemeslo se zlatým dnem
Řemeslo má zlaté dno a u sládka to platí dvojnásob. Pivo se bude pít stále a sládci mají budoucnost.
Kde se uplatníš?
Uplatníš se především jako sládek-pivovarník v pivovarech po celé České republice i v zahraničí. To znamená, že budeš vařit pivo pro tisíce lidí. Je to velká zodpovědnost, ale na druhou stranu můžeš do výsledku vždy vložit něco ze sebe.
Na praxi se podíváš třeba do pivovarů Radegast a Ostravar a pokud ti to půjde, dostaneš od nich rovnou nabídku práce. Uplatníš se i v malých pivovarech, kterých jsou v ČR stovky. Nebo začni podnikat a založ si vlastní domácí pivovar. Znalosti pro to budeš mít.
