Image

Řezník – uzenář


Život bez masa si nedokážeš představit. Baví tě ochutnávat nové druhy uzenin a nejlepší oběd je pro tebe pořádný hovězí steak? Jen tak něčeho se nezalekneš a máš sílu? Pak je obor řezník-uzenář přesně pro tebe.

Pokud tě zajímá, jak se takový krásný kus masa dostane až na stůl, nemůžeš si vybrat lepší obor. Ale není to jen o syrovém masu. Naučíme tě i jak se vyrábí klobásky z kvalitních surovin, jak vytvořit tu nejlepší vůni právě otevřené udírny, nebo všechna kouzla a tajemství dobrého koření. Sám víš, že je to přesně to, co hledáš. Tak na co váháš?


Přihláška ke studiu (PDF)
Informace o přijímačkách

KÓD OBORU
29-56-H/01

ŠKOLNÍ A VZDĚLÁVACÍ PROGRAM
Řezník-uzenář

DOSAŽENÉ VZDĚLÁNÍ
Střední vzdělání s výučním listem

ZAKONČENÍ STUDIA
Výuční list

DÉLKA STUDIA
3 roky

PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY
Přijímací zkouška se nekoná

POČET PŘIJÍMANÝCH ŽÁKŮ
12

Podívej se, proč se stát řezníkem

Stipendium

Za produktivní práci dostaneš odměnu, a navíc i stipendium. Během studia si tak můžeš přijít na docela dost peněz.

Mistr s praxí

Učit tě bude mistr, který má dlouholetou praxi – předá ti tradiční i moderní postupy zpracování masa.

Praxe na jatkách

Na praxi budeš chodit taky na těšínská jatka, kde se naučíš, jak porazit krávu i prase.

Kde se uplatníš?


O uplatnění mít nouzi rozhodně nebudeš. Jíst se bude vždycky a lidi chtějí stále ochutnávat nové věci – navíc o kvalitní maso a uzeniny je velký zájem. Pracovat můžeš všude od velkých firem, přes malé podniky až po domácí zabijačky.

Uplatníš se nejen v Česku, ale sáhnou po tobě firmy z celé Evropy. Záleží jen na tobě, jestli se chceš věnovat řezničině tady u nás nebo vyjedeš do zahraničí a ukážeš, že v Česku má tohle řemeslo dlouhou tradici a naši řezníci jsou jedni z nejlepších ve svém oboru.

  • V tradičních řeznictvích
  • V potravinářských podnicích
  • Na jatkách
  • Ve vlastním řeznictví
Image

Co budu umět?


  • Naučíš se vyrábět uzeniny všeho druhu.
  • Ovládneš tajemství koření a směsí.
  • Staneš se mistrem nože a sekyry.
  • Budeš umět vše okolo porážky.
  • Zvládneš jateční výrobu a bourárenské činnosti.
  • Budeš nezbytným odborníkem u domácí zabijačky.
Zobrazit učební plán
 

Poslechni si naše studenty

Image

Adam Novák
Absolvent oboru Cukrář

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Nullam feugiat, turpis at pulvinar vulputate, erat libero tristique tellus, nec bibendum odio risus sit amet ante. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas.

 
Image

Adam Novák
Absolvent oboru Cukrář

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Nullam feugiat, turpis at pulvinar vulputate, erat libero tristique tellus, nec bibendum odio risus sit amet ante. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas.

 

Kdo s námi táhne za jeden provaz

 

Rozhodl ses být řezníkem?

Maso je láska. My to dobře víme.

Zjisti víc o přijímačkách