
Řezník – uzenář
Život bez masa si nedokážeš představit. Baví tě ochutnávat nové druhy uzenin a nejlepší oběd je pro tebe pořádný hovězí steak? Jen tak něčeho se nezalekneš a máš sílu? Pak je obor řezník-uzenář přesně pro tebe.
Pokud tě zajímá, jak se takový krásný kus masa dostane až na stůl, nemůžeš si vybrat lepší obor. Kromě zpracování syrového masa tě naučíme, jak se vyrábí klobásky z kvalitních surovin nebo jak vytvořit tu nejlepší vůni právě otevřené udírny, nebo všechna kouzla a tajemství dobrého koření. Sám víš, že je to přesně to, co hledáš. Tak na co váháš?
KÓD OBORU
29-56-H/01
ŠKOLNÍ A VZDĚLÁVACÍ PROGRAM
Řezník-uzenář
DOSAŽENÉ VZDĚLÁNÍ
Střední vzdělání s výučním listem
ZAKONČENÍ STUDIA
Výuční list
DÉLKA STUDIA
3 roky
PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY
Přijímací zkouška se nekoná
POČET PŘIJÍMANÝCH ŽÁKŮ
12
Podívej se, proč se stát řezníkem
Stipendium
Za produktivní práci dostaneš odměnu, a navíc i stipendium. Během studia si tak můžeš přijít na docela dost peněz.
Mistr s praxí
Učit tě bude mistr, který má dlouholetou praxi – předá ti tradiční i moderní postupy zpracování masa.
Praxe na jatkách
Na praxi budeš chodit taky na těšínská jatka, kde se naučíš, jak porazit krávu i prase.
Kde se uplatníš?
O uplatnění mít nouzi rozhodně nebudeš. Jíst se bude vždycky a lidi chtějí stále ochutnávat nové věci – navíc o kvalitní maso a uzeniny je velký zájem. Pracovat můžeš všude od velkých firem, přes malé podniky až po domácí zabijačky.
Uplatníš se nejen v Česku, ale sáhnou po tobě firmy z celé Evropy. Záleží jen na tobě, jestli se chceš věnovat řezničině tady u nás nebo vyjedeš do zahraničí a ukážeš, že v Česku má tohle řemeslo dlouhou tradici a naši řezníci jsou jedni z nejlepších ve svém oboru.
