Dne 28. ledna 2022 se na půdě ALBRECHTOVY střední školy uskutečnil další z kurzů v rámci projektu financovaného z rozpočtu Moravskoslezského kraje a Unihostu „Zásady moderní přípravy jídel“, tentokrát s názvem „ Rolády v meníčku“.
Lektorem byl David Valíček a připravoval toto menu:
Předkrm: Roláda s chutney
Polévka: Pórkový krém s hruškou
Hlavní jídlo: Masová roláda z panenky (vlašský ořech, sušené ovoce), pyré ze sladkých brambor
Zákusek: Piškotová roláda s citrónovým mascarpone, slaný karamel
Akce se zúčastnilo celkem 13 pedagogů a 13 studentů ze škol z gastronomickým zaměřením, a to z Gymnázia a SOŠ Rýmařov, HŠ a OA Havířov, SŠ techniky a služeb Karviná, SŠ hotelnictví a služeb a VOŠ Opava, HŠ Frenštát pod Radhoštěm, SŠ GOS Frýdek-Místek a Albrechtovy střední školy Český Těšín.
Všichni účastníci si užili páteční odpoledne, a zejména mladí studenti si odnesli spoustu nových nápadů v rámci přípravy zajímavých pokrmů. Budeme se těšit na další z připravovaných kurzů!