Rolády v meníčku

Zařazeno v Novinky by Gabriela Tramplerová

Dne 28. ledna 2022 se na půdě ALBRECHTOVY střední školy uskutečnil další z kurzů v rámci projektu financovaného z rozpočtu Moravskoslezského kraje a Unihostu „Zásady moderní přípravy jídel“, tentokrát s názvem „ Rolády v meníčku“.

Lektorem byl David Valíček a připravoval toto menu:

Předkrm: Roláda s chutney

Polévka: Pórkový krém s hruškou

Hlavní jídlo: Masová roláda z panenky (vlašský ořech, sušené ovoce), pyré ze sladkých brambor

Zákusek: Piškotová roláda s citrónovým mascarpone, slaný karamel

Akce se zúčastnilo celkem 13 pedagogů a 13 studentů ze škol z gastronomickým zaměřením, a to z Gymnázia a SOŠ Rýmařov, HŠ a OA Havířov, SŠ techniky a služeb Karviná, SŠ hotelnictví a služeb a VOŠ Opava, HŠ Frenštát pod Radhoštěm, SŠ GOS Frýdek-Místek a Albrechtovy střední školy Český Těšín.

Všichni účastníci si užili páteční odpoledne, a zejména mladí studenti si odnesli spoustu nových nápadů v rámci přípravy zajímavých pokrmů. Budeme se těšit na další z připravovaných kurzů!