Úvodní stránka » HOTELOVÁ » Gastrocentrum

5. prosince 2017 proběhly besedy rodičů a žáků s odborníky z praxe v areálu Gastrocentra. Zájemci o obory gastronomické se zajímali o vše související s přijímacím řízením na naší Albrechtovou střední školu.
Mgr. Cieslar Pavel

17.12.2017

Tentokrát uživatelé navštívili nás! Dámy s Centra socálních služeb spolu s našimi žáky třídy HT 2. B začali vařit 4-chodové menu. A co si společně uvařili?
Na předkrm: Carpaccio z červené řepy se sýrem a tyčinkami z listového těsta. Polévka byla typicky podzimní. Dýňový krém s opraženými semínky. Jako hlavní pokrm se podávaly: Kuřecí nudličky na pórku, bramborové a celerové hranolky. Ke kávě byly připraveny: Mrkvové šátečky s povidly a tvarohovým krémem.
Spolupráce dám a našich žáků byla nádherná. Pěkné prostředí, přístup všech k práci, skvělé pokrmy = to vše vytvořilo krásnou podzimní atmosféru v naší škole.

Mgr. Milada Marcalíková
Mgr. Pavel Cieslar

     

03.11.2017

páteční poslední dubnové odpoledne začalo v GASTROCENTRU přivítáním rodičů nealkoholickým punčem a  sektem s létajícími brusinkami. Po oficiálním uvítání následoval připravený před hosty grilovaný hamburger s mozzarelou, kuřecí plátek marinovaný v medu s grilovanou zeleninou, kuřecí špalíček s pravou barbecue omáčkou a rozmarýnem, zeleninový salát s dipem a jablkový křen.

Celou dobu se podával domácí hruškový džus, zázvorová limonáda a na konec se podával grilovaný ananas macerovaný v třtinovém cukru s mátou, zmrzlina, capuccino pěna a muffin.

I když nám počasí moc nepřálo, nás nic nezastavilo a dokázali jsme, že grilovat se nemusí pokaždé venku. Všichni odcházeli s pocitem skvělého gurmánského zážitku a fajn stráveného odpoledne na naší Albrechtově střední škole.

Mgr. Pavel Cieslar
Mgr. Anna Vavříková

         

03.05.2017

Kulinářská show - GASTROCENTRUM

Čtvrteční odpoledne 27. dubna 2017 patřilo výhradně rodičům a žákům třídy KČ 2.

Konal se nultý ročník gastronomické soutěže ALBRECHT´S CHEF 2017 v GASTROCENTRU. Úkolem soutěžících dvojic - rodič x žák, bylo připravit 5 porcí speciálního předkrmu a 5 porcí speciálního moučníku v časovém limitu 60 minut. Úkolu se všech 7 soutěžních dvojic ujalo velmi zodpovědně a kreativně.

03.05.2017

Letošní Den otevřených dveří opět přilákal spoustu zájemců o studium na naší Albrechtově střední škole. Žáci 9. tříd si přišli se svými rodiči, s třídou, ale i sami prohlédnout zblízka prostory školy, odborné učebny a zajímalo je i naše gastrocentrum.

V únorový DOD č. II. jsme potencionálním žákům Gastronomických oboru  ukázali i skvělé dobroty, které se dají vykouzlit z luštěnin. Zájemci viděli i výstupy z jednoletého projektu AHR ČR, do kterého bylo zapojeno 30 žáků oboru hotelnictví a 4 pedagogové.

Žáci provedli  s náležitě odborným výkladem uchazeče a rodiče gatrocentrem.

       

16.02.2017

V moderních prostorách Gastrocentra Albrechtovy střední školy, jsme v pátky 13. a 20. ledna uspořádali gastronomické odpoledne pro rodiče našich žáků.

Třída HT 2. A předvedla rodičům co se naučili za 1,5 roku studia. Skvělé pochoutky studené kuchyně, moučníky, míchané nápoje, skvělá káva...

Úderem 16 hodiny odpolední jsme uvítali rodiče, kuchaři uvedli rodiče do tajů nabídkového stolu a pak už jen ochutnávka spoustu dobrot!

Všem se moc líbilo, rodiče odcházeli dostatečně "pyšní" na své potomky a těšíme se na další gastronomickou akci...

    

29.01.2017

Tak to vezmete 20 kg brambor, 4 kg mrkve a.....uvaříte, oloupete, nakrájíte a zamícháte - že Vašku(na fotografii)?

Tak nějak to začalo. Příprava 36 kg bramborového salátu, naporcování, obalení a usmažení asi 15 kg kuřecích nugetek...příprava 120 kousků skvělého jablkovo-mrkvového řezu...

V prostorech Gastrocentra je tato příprava skvělá!

Pak už stačí pouze si "odskočit" na úřad Moravskoslezského kraje a jídlo účastníkům konference naservírovat.

       

26.01.2017

Všem jsme se chválili, jak je to u nás hezké! A máme čím!
Gastrocentrum nabízí moderní nadčasové a výukové prostory.

     

Článek

10.11.2016

Laboratorní práce hotelováků byly vždy profesionální, někdy přišlo i na kreativitu. Zvalo se druhou skupinku a předháněli jsme se, kdo líp navaří ... ! :-)

     

09.11.2016

Praktická maturitní část nadstavbového dálkového studia oboru Gastronomie byla vždy obrovským překvapením. S jakou zodpovědností a nápadem přišli "dospěláci" !

     

08.11.2016
Moravskoslezský kraj Příspěvková organizace

Albrechtova střední škola je příspěvkovou organizací zřizovanou Moravskoslezským krajem

http://www.albrechtovastredni.cz/hotelova.html?ida=217&pp=aktuality_1