Úvodní stránka » HOTELOVÁ

 Naše škola opakovaně nominovaná Asociací hotelů a restaurací ČR

na titul

 

„ŠKOLA ROKU 2016“

„ŠKOLA ROKU 2017“

„ŠKOLA ROKU 2018“

Hotelová - Polygrafická - Zemědělská - Nástavba

8. 3. 2019 se konala soutěž ZLATOVAR  CUP  OPAVA  2019, pořadatelem soutěže byla Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava.

 Za naši školu soutěžili žáci třídy KČ 1. - Stuchlíková Kateřina, Hegedúsová Dominika a KČ 3. - Munka Tomáš. Soutěžící museli prokázat teoretické znalosti týkající se surovin, výroby piva a skladování a také museli prokázat znalosti praktické a v časovém limitu správně načepovat pivo.

 UOV Bc. Jiřina Szusciková

15.03.2019
07.03.2019

 27. 2. 2019 AHOL Střední škola gastronomie, turismu a lázeňství pořádala v prostorách Multifunkční auly Gong v Dolní oblasti Vítkovic již 21. ročník gastronomické soutěže s mezinárodní porotou a účastníky, kde se mohli žáci středních škol na světové úrovni poměřit ve znalostech a dovednostech v oblasti gastronomie.

Soutěžili jsme v kategorii barman, teatendr, barista. Školu reprezentovali barman -  Vít Koziel, teatendr – Bronislav Hanáčík a barista - Jan Lukáč.

 Děkujeme za dobrou reprezentaci školy.

 Trenérky: Mgr. Danuta Molendová, Bc. Jiřina Szusciková, Mgr. Jiřina Králová

   

04.03.2019

Již popáté se 28. 2. 2019 konala ve Frýdku-Místku cukrářská soutěž PODBESKYDSKÝ JEŠTĚR. Úkolem soutěžících je sestavit, nazdobit a prezentovat dort časovém limitu 5 hodin.

Naši školu v této soutěži reprezentovala Wiktoria Heczková ze třídy AC 3.

V silné konkurenci třinácti škol, nejen z Moravskoslezského kraje, získala Wiktoria  se svým čokoládovým dortem s medovými pomeranči krásné 4. místo.

UOV Bc. Anna Čunderlová 

04.03.2019

v rámci projektu Moravskoslezského kraje s názvem „Odborné, kariérové a polytechnické vzdělávání (OKAP)“ (reg. číslo CZ.02.3.68/0.0/0.0/16_034/0008507) jsou pořádány workshopy gastronomické inovace pro učitele praktického vyučování na středních školách se zaměřením na gastronomii za účelem jejich větší motivace pro předávání novinek ze světa gastronomie a obohacení a zatraktivnění odborné výuky. Workshopy budou pořádány 4x ročně v průběhu tří let ve FOOD ATELIER(https://www.foodatelier.cz/na adrese:Compress hall
Dolní oblast Vítkovice,Vítkovická 3366,702 00, Moravská Ostrava a Přívoz

   

25.02.2019

 Dne 21. 2 .2019 jsem se zúčastnila workshopu v ateliéru Dolní oblasti Vítkovic zaměřené na téma moderní pojetí a servírování v české kuchyni. Pokrmy připravoval David Valíček. Používal nezvyklé suroviny: fialové brambory, salát baby pak choi a další. Za zmínku stojí nočky z morkových kostí, telecí ledvinky s sherry vínem, plněný králičí hřbet plněný játrovou směsí či používání vietnamské strouhanky PANKO. Na dochucování těchto delikates používal Maldonskou mořskou sůl, Dijonskou hořčici.  Na zahušťování doporučil rýžovou nebo kukuřičnou mouku, která je také vhodná i pro bezlepkovou dietu. Pro doplnění pokrmu připravil paprikové pesto. Nakonec vše hezky naservíroval. Učitelé praktického vyučování se mohli podílet na přípravě a servírování moderních pokrmů. Získali jsme mnoho nových poznatků, které využijeme v praktické přípravě žáků

Učitelka praxe Bc. Iveta Masopustová

25.02.2019

 Tento úžasný zájezd na EXPO SWEET do Varšavy ve dnech 16. -17. 2. 2019, který věnovala společnost Kruzwica (firma z PL zabývající se výrobou rostlinných tuků), vyhrála Zuzana Sližová, žákyně třídy AC 3. – obor cukrář,  v lednu v cukrářské soutěži GASTRO JUNIOR BRNO 2019 BIDFOOD CUP -  MEZINÁRODNÍ MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY.

Dvoudenní zájezd byl organizovaný brněnskou pobočkou Asociací kuchařů a cukrářů ČR.  První den zájezdu jsme si užili komentovanou prohlídkou historického centra Varšavy a druhý den jsme absolvovaly výstavu EXPO SWEET 2019. Jedná se o největší veletrh v Polsku zaměřený na cukrářství, pekařství a zmrzliny.

Veletrh byl pro nás velice inspirativní. Mohly jsme na ní shlédnout mezinárodní soutěž v dekoraci dortů, neskutečné umělecké dorty, moderní dezerty a jejich zdobení a nejen to. Ochutnaly jsme i netradiční zmrzliny a dezerty, viděly nové strojní vybavení pro cukrárny a pekárny a mnoho dalšího.

 Byl to pro krásně prožitý víkend, který nás nejen odborně ale i kulturně obohatil.

 UOV Anna Čunderlová a žákyně oboru cukrář

   

25.02.2019

GASTRO JUNIOR BRNO 2019 BIDFOOD CUP -  MEZINÁRODNÍ MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY

25. ročník soutěže mladých odborníků v oblasti gastronomie

se konal 17. – 20. 1. 2019 v Brně.

Žáci naší školy soutěžili v kategorii cukrář – Zuzana Sližová (AC 3.) , barista – Jan Lukáč (HT 2.A), číšník Vít Koziel (HT 2.A) a kuchař – Luboš Jandek (KČ 1.).  Umístili se ve zlatém, stříbrném a bronzovém pásmu.

Největšího úspěchu dosáhla Zuzana Sližová, umístila se na 3. místě.

 

Děkujeme žákům za vzornou reprezentaci školy a trenérům Bc. Anně Čunderlové, Bc. Ivetě Masopustové, Mgr. Jiřině Králové a Václavu Vojcikovi za přípravu na soutěž.

22.01.2019

Dne 17. 1. 2019 získala naše děvčata ze třídy HT4.A Nela Babicová a Adéla Horečková 4. místo na mezinárodní soutěži " Mladý průvodce", která se konala v Ostravě Hrabůvce.

Gratulujeme a děkujeme za vzornou reprezentaci školy. 
18.01.2019

Staň se odborníkem na podávání vína, degustaci i servírování vína. Staň se sommelierem!

Tuto nabídku využili hlavně žáci, kteří  u nás ve škole studují gastronomické obory.

Během kurzu získali odborné znalostí a dovedností, které uplatní ve svém budoucím povolání a také na odborných soutěžích.

Kurz se konal 11. 12. 2018  pod odborným vedením pana Libora Nazarčuka, člena představenstva Asociace sommelierů ČR.

   

28.12.2018
Moravskoslezský kraj Příspěvková organizace

Albrechtova střední škola je příspěvkovou organizací zřizovanou Moravskoslezským krajem

http://www.albrechtovastredni.cz/hotelova.html?ida=217&pp=aktuality_1