Úvodní stránka » HOTELOVÁ

Ředitelka školy uděluje pochvalu třídě HT3.A (i dalším jedincům) za přípravu a zajištění cateringového servisu na letošním abiturientském plese naší školy v Kulturním a společneském středisku Střelnice v Českém Těšíně. Je to krásný počin ve vztahu ke starším spolužákům letošním abiturientům. Je to počin hodný následování. Věříme, že noví třeťáci to pro letošní HT3.A za rok udělají také. Děkujeme! Třído HT3.A, byli jste fakt dobří !!! Poděkování patří hlavní organizátorce plesu paní Mgr. Anně Vavříkové a panu Mgr. Pavlovi Cieslarovi. Děkuje všem vedení školy.

04.06.2018

Dne 16. 5. 2018 se  v Třinci, v ,,STEELHOUSE " hotelu, konal slavnostní oběd u příležitostí návštěvy pana prezidenta České republiky pořádaný hejtmanem Moravskoslezského kraje. Personál hotelu ve spolupráci se studenty  naší školy třídy  HT 3.A  a HT 3.B zajistili obsluhu.

Děkuji studentům za vzornou reprezentaci školy.

Bc. Jiřina Szusciková, UOV

29.05.2018

19. dubna si žáci končícího ročníku oboru Kuchař číšník připravili ukázku slavnostních tabulí s obhajobou a následně pozvali rodiče a příbuzné na Garden party, které proběhlo v areálu školní zahrady.

Krásné počasí bylo zárukou spokojenosti všech!

Mgr. Anna Vavříková
Mgr. Pavel Cieslar

     

07.05.2018

26. dubna se konala soutěž rodičů a žáků ALBRECHT´S CHEF 2018. Dvojice rodič x žák měla za úkol v časovém limitu uvařit speciální předkrm a speciální moučník.
7 soutěžních dvojic se úkolu zhostilo s nadšením a nápadem.

Doprovodný program byla ukázka odborností a to především servisu vína a flambování. Poté rodiče ochutnávali připravené jídla a také soutěžní pokrmy.

Mgr. Anna vavříková
Mgr. Pavel Cieslar

     

07.05.2018

24. 4. 2018 se konal 3. ročník prestižní cukrářské soutěže MARLENKA CUP v Opavě. Soutěže se zúčastnilo 14 soutěžících ze všech škol, které v Moravskoslezském kraji učí obor cukrář. Jsou to školy z Opavy, Ostravy, Frýdku-Místu, Frenštátu pod Radhoštěm, Karviné a Českého Těšína.

1. místo obsadila a soutěž vyhrála Zuzana Sližová ze třídy AC 2. a na 4. místě se umístil Vladislav Hojstrič ze třídy AC 3.

Blahopřejeme a děkujeme trenérce Bc. Anně Čunderlové, která žáky na cukrářské soutěže připravuje.

     

26.04.2018

Dne 19. 4. 2018 se v kavárně Noiva uskutečnila školní odborná soutěž „Cukrář roku 2018“.    

Soutěžili všichni žáci 3. ročníku oboru cukrář. Úkolem bylo zhotovit a dozdobit dort před zraky diváků. Odborné dovednosti cukrářů hodnotila odborná porota ve složení Mgr. Kamila Foltynová – učitelka odborných předmětů, Jana Tatková a Lukáš Szkandera – odborníci z praxe. Také pozvaní diváci – rodiče, známí, přátelé, spolužáci z druhého ročníku oboru cukrář vybrali dort, který se jim nejvíc líbil.

Odborná komise vyhodnotila tři nejoriginálnější dorty.

1.    místo Vladislav Hojstrič

2.    místo Markéta Galuszková

3.    místo Kateřina Stušová

Diváckou cenu získal dort Zuzany Kullové

UOV Anna Čunderlová

      

20.04.2018
16.04.2018

Dlouhodobě spolupracujeme s Centrem sociálních služeb na ulici Sokolovské v Českém Těšíně. 

Seniorům jsme připravily velikonoční nadílku v podobě chutných a voňavých beránků, zajíčků a vajíček. Pečení nás baví a rády pak výrobky seniorům osobně předáváme a strávíme s nimi příjemné chvíle, které nás vzájemně obohacují.

Žákyně oboru cukrář 1. ročník a UOV Iveta Bervidová

      

09.04.2018

19. 4. 2018 se koná v kavárně Avion, ul. Hlavní 2061, Český Těšín, soutěž žáků třetího ročníku oboru cukrář. Akce se koná od 15.00 hod.

Přijďte se podívat a fandit našim šikovným cukrářkám!

Leták

08.04.2018

Dne 6. 4. 2018 navštívily žákyně 1. a 2. ročníku oboru cukrář továrnu na výrobu sušenek a oplatků Opavia v Opavě - Vávrovicích.

Továrna je součásti nadnárodní společnosti Mondelez International. Společnost má asi 160 poboček, svou velikostí a objemem výroby sušenek a oplatků je největší v Evropě.                                                                                                        

Tým pracovníků, který se o nás staral po celou dobu exkurze, nás nejprve seznámil s historií, vývojem a sortimentem, který se v Opavii vyrábí.  Po celou dobu výkladu jsme degustovaly připravené sušenky a oplatky. Po té, co se žákyně dosyta namlsaly, nás pracovníci firmy provedli výrobní linkou, na které se vyrábí  OREO  a BEBE sušenky od samého počátku výroby až po jejich expedici.

Cukrářkám odborná exkurze přinesla mnoho nových poznatků. Shlédly výrobu na velkokapacitních linkách a získaly nové zajímavé informace o produktech, které téměř denně konzumují.

Bc. Anna Čunderlová, UOV

08.04.2018
Moravskoslezský kraj Příspěvková organizace

Albrechtova střední škola je příspěvkovou organizací zřizovanou Moravskoslezským krajem