Úvodní stránka » HOTELOVÁ

 Naše škola opakovaně nominovaná Asociací hotelů a restaurací ČR

na titul

 

„ŠKOLA ROKU 2016“

„ŠKOLA ROKU 2017“

„ŠKOLA ROKU 2018“

Hotelová - Polygrafická - Zemědělská - Nástavba

 SKVĚLÝ ÚSPĚCH SOMMELIERŮ A KUCHAŘŮ

V pátek 15. 3. 2019 se konala v Kroměříži mezinárodní gastronomická soutěž Gastro Kroměříž 2018. Žáci naší školy se zapojili do soutěže kuchařů, sommelierů a baristů.

Školu reprezentovali a umístili se

Natálie Babicová a Nela Babicová ze třídy HT 4. A a Dominik Stemon ze třídy KČ 1. – obor sommelier - 2. místo Natálie, 4. místo Nela a 6. místo Dominik

Luboš Jandek ze třídy KČ 1. – obor kuchař – zlaté pásmo

Jan Lukač a Lucie Gombošová ze třídy HT 2.A – obor barista

Děkujeme za vzornou reprezentaci!

20.03.2019

Víte, kdo je se stal cukrářkou roku 2019? Záhada byla rozluštěna 13. 3. 2019. V Avionu se konala soutěž žáků III. ročníku oboru cukrář. Soutěžní dorty vypadaly krásně. Děvčata prokázala, že umí upéct, dokončit a nazdobit dorty různých tvarů a chutí. Bylo se na co dívat.

Rodiče i další rodinní příslušníci fandili, porota hodnotila, pan moderátor s vtipem moderoval, děvčata soutěžila a paní učitelka odborného výcviku Bc. Anna Čunderlová byla s výkony svých svěřenkyň spokojena. Potěšila nás i velká účast našich smluvní partnerů z výroben a cukráren, kde naše žákyně vykonávají odborný výcvik.

 

 

JAKÝ JE VÝSLEDEK? 1. Viktoria Heczková, 2. Zuzana Sližová, 3. Veronika Anlaufová.

      

18.03.2019

Učí se i učitelé. V rámci vzdělávání v projektu Kulinářské umění absolvovali v Brně kurz s názvem Pekařské základy. Paní učitelka odborného výcviku žáky oboru pekař naučí nové technologické postupy a vyzkoušejí nové, moderní receptury.

      

15.03.2019

7. 3. 2019  naši žáci oboru kuchař-číšník pod vedením učitelky odborného výcviku. Mgr. Jiřiny Králové v naší školní kavárně AVION-NOIVA u hraničního mostu v Českém Těšíně obsluhovali významnou osobnost. Byl to Lukáš Hejlík, herec Městského divadla v Brně, který navštívil kavárnu v rámci scénického čtení oblíbeného cyklu LISTOVÁNÍ. Lukáš Hejlík hovořil s žáky o číšnickém oboru. Říkal, že řemeslo má zlaté dno, a ptal se žáků, zda budou v tomto oboru pokračovat po vyučení.

   

15.03.2019

8. 3. 2019 se konala soutěž ZLATOVAR  CUP  OPAVA  2019, pořadatelem soutěže byla Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava.

 Za naši školu soutěžili žáci třídy KČ 1. - Stuchlíková Kateřina, Hegedúsová Dominika a KČ 3. - Munka Tomáš. Soutěžící museli prokázat teoretické znalosti týkající se surovin, výroby piva a skladování a také museli prokázat znalosti praktické a v časovém limitu správně načepovat pivo.

 UOV Bc. Jiřina Szusciková

15.03.2019
07.03.2019

 27. 2. 2019 AHOL Střední škola gastronomie, turismu a lázeňství pořádala v prostorách Multifunkční auly Gong v Dolní oblasti Vítkovic již 21. ročník gastronomické soutěže s mezinárodní porotou a účastníky, kde se mohli žáci středních škol na světové úrovni poměřit ve znalostech a dovednostech v oblasti gastronomie.

Soutěžili jsme v kategorii barman, teatendr, barista. Školu reprezentovali barman -  Vít Koziel, teatendr – Bronislav Hanáčík a barista - Jan Lukáč.

 Děkujeme za dobrou reprezentaci školy.

 Trenérky: Mgr. Danuta Molendová, Bc. Jiřina Szusciková, Mgr. Jiřina Králová

   

04.03.2019

Již popáté se 28. 2. 2019 konala ve Frýdku-Místku cukrářská soutěž PODBESKYDSKÝ JEŠTĚR. Úkolem soutěžících je sestavit, nazdobit a prezentovat dort časovém limitu 5 hodin.

Naši školu v této soutěži reprezentovala Wiktoria Heczková ze třídy AC 3.

V silné konkurenci třinácti škol, nejen z Moravskoslezského kraje, získala Wiktoria  se svým čokoládovým dortem s medovými pomeranči krásné 4. místo.

UOV Bc. Anna Čunderlová 

04.03.2019

v rámci projektu Moravskoslezského kraje s názvem „Odborné, kariérové a polytechnické vzdělávání (OKAP)“ (reg. číslo CZ.02.3.68/0.0/0.0/16_034/0008507) jsou pořádány workshopy gastronomické inovace pro učitele praktického vyučování na středních školách se zaměřením na gastronomii za účelem jejich větší motivace pro předávání novinek ze světa gastronomie a obohacení a zatraktivnění odborné výuky. Workshopy budou pořádány 4x ročně v průběhu tří let ve FOOD ATELIER(https://www.foodatelier.cz/na adrese:Compress hall
Dolní oblast Vítkovice,Vítkovická 3366,702 00, Moravská Ostrava a Přívoz

   

25.02.2019

 Dne 21. 2 .2019 jsem se zúčastnila workshopu v ateliéru Dolní oblasti Vítkovic zaměřené na téma moderní pojetí a servírování v české kuchyni. Pokrmy připravoval David Valíček. Používal nezvyklé suroviny: fialové brambory, salát baby pak choi a další. Za zmínku stojí nočky z morkových kostí, telecí ledvinky s sherry vínem, plněný králičí hřbet plněný játrovou směsí či používání vietnamské strouhanky PANKO. Na dochucování těchto delikates používal Maldonskou mořskou sůl, Dijonskou hořčici.  Na zahušťování doporučil rýžovou nebo kukuřičnou mouku, která je také vhodná i pro bezlepkovou dietu. Pro doplnění pokrmu připravil paprikové pesto. Nakonec vše hezky naservíroval. Učitelé praktického vyučování se mohli podílet na přípravě a servírování moderních pokrmů. Získali jsme mnoho nových poznatků, které využijeme v praktické přípravě žáků

Učitelka praxe Bc. Iveta Masopustová

25.02.2019
Moravskoslezský kraj Příspěvková organizace

Albrechtova střední škola je příspěvkovou organizací zřizovanou Moravskoslezským krajem

http://www.albrechtovastredni.cz/hotelova.html?ida=217&pp=aktuality_1