Úvodní stránka » HOTELOVÁ
V pondělí 12. 2. 2018 naši žáci oboru kuchař-číšník pod vedením učitelky odborného výcviku Mgr. Jiřiny Králové v naší školní kavárně AVION-NOIVA u hraničního mostu v Českém Těšíně obsluhovali dva europoslance - českého - pana Tomáše Zdechovského a  polského - pana Jana Olbrychta. Naše káva a štrůdl jim moc chutnal. v sekci Holetová také společné foto.

13.02.2018

30. 1. 2018 Albrechtova střední škola pořádala již XII. ročník sommelierské juniorské soutěže. Zúčastnilo se celkem 20 soutěžících ze 7 škol. Své sommelierské znalosti a dovednosti předvedli sommelieři ze Znojma, Teplic, Brna, Havířova, Ostravy, Opavy a Českého Těšína.

Náš tým soutěžil ve složení Nela Babicová, Natálie Babicová, Monika Ruszová, Adéla Horečková, Martina Kyselá a Marie Bartoszová.

Disciplínu „Nejlepší degustátor Těšínské karafy 2018“ k našemu velkému překvapení nejlépe zvládla Martina Kyselá a zvítězila. Poprvé v historii soutěže je nejlepším degustátorem studentka naší školy!!!

Do finále se probojovaly dvě naše soutěžící, na 3. místě se umístila Nela Babicová

na 4. místě Natálie Babicová.

Vítězka Anna Hrazdilová je z Brna.

Na soutěže sommelierky připravují Mgr. Pavla Fuksová a Bc. Zdeňka Poštulková

Děkujeme za dobrou reprezentaci školy!

     

02.02.2018

31. 1. 2018 pořádala Střední škola gastronomie a farmářství Jeseník XIV. ročník celostátní cukrářské soutěže „O PRIESSNITZŮV DORTÍK.“ Soutěžilo 13 cukrářů z Brna, Jeseníku, Kroměříže, Prostějova, Žamberku, Přerova, Frýdku-Místku, Ostravy, Šilhéřovic, Litovle, Opavy, Města Albrechtic a Českého Těšína. Poprvé se naše škola do této soutěže zapojila a byli jsme velice úspěšní. Naše soutěžící Wiktoria Heczková za třídy AC 2. soutěžila ve třech disciplínách – vytvořila dort, nazdobila perník a předvedla dohotovení restauračního moučníku.

Získala stříbrnou medaili za dohotovení restauračního moučníku a celkově se umístila na krásném 5. místě.

Na soutěž se připravovala se svou trenérkou Bc. Annou Čunderlovou.

Blahopřejeme!

     

02.02.2018

Ve dnech 25. - 27. 1. 2018 Cech pekařů a cukrářů regionu západní Slovensko připravil v rámci mezinárodní výstavy Danubius Gastro 2018 v Bratislavě 12. ročník mezinárodní soutěže „O najlepší Bratislavský rožok“. Soutěžilo 10 družstev ze středních odborných škol. Náš tým ve složení Silvie Svrčková JP 1. a Jaroslava Vlčková JP 2. získal: 3. místo v kategorii „Najlepší Bratislavský rožok – Zaručene tradičná špecialita EU“ a  1. místo v kategorii „ Výrobok z medového cesta“ Soutěžili jsme také v kategorii nejlepší umělecké dílo na téma „Valentýn“ Na soutěž žáky připravila UOV Adriana Henslerová a umělecké dílo navrhovala Jana Tatková – odborník z praxe.

Děkujeme!

     

29.01.2018

Obsluhovali jsme Ewu Farnou (viz foto)  a nejen ji.....V naší kavárně a čítárně AVION v Českém Těšíně se konalo na sklonku roku 2017 slavnostní setkání významných činitelů Česka a Polska u příležitosti 10 let Schengenu. Na hraničním mostě se sešli občané obou Těšínu, konal se doprovodný kulturní program a z terasy Avionu zazpívala v českém i polském jazyce Eva Farná se svou skupinou.

29.01.2018

Mladý průvodce 2018Dne 25. 1. 2018 proběhla mezinárodní soutěž Mladý průvodce v SSSS Ostrava Hrabůvka a naši žáci Marie Mašatová a Viktor Pindel ze třídy HT 4.A vybojovali krásné 3. místo.

27.01.2018

18. 1. – 21. 1. 2018 MEZINÁRODNÍ MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY

24. ročník soutěže mladých odborníků v oblasti gastronomie


NEJPRESTIŽNĚJŠÍ GASTRONOMICKÁ SOUTĚŽ V ČR

za účasti prezidenta AKC ČR Bc. Miroslava Kubece, prezidenta CBA Bc. Aleše Svojanovského a dalších špičkových odborníků z praxe, kteří pracovali v odborných komisích a hodnotili výkony soutěžících.

Naši školu reprezentovali a umístili se

Číšník – Bára Reiserová ( HT 2. B) s trenérkou Bc. Ivetou Masopustovou – stříbrné  pásmo

Kuchař – Roman Janík  (KČ 3.) s trenérem Václavem Vojcikem -  bronzové pásmo

Cukrář – Zuzana Sližová (AC 2.) s trenérkou Bc. Annou Čunderlovou – stříbrné pásmo

Blahopřejeme a děkujeme za vzornou reprezentaci naší školy.

23.01.2018

Víte kdo je to  SOMMELIER?

24 žáků prvního ročníku oboru hotelnictví by odpovědělo, že je to gastronomický specialista na víno, snoubení pokrmů a vín, ostatní nápoje a delikatesy. Tuto definici a mnoho dalších znalostí a dovedností, které uplatní ve svém budoucím povolání a také na odborných soutěžích se žáci naučili na sommelierském kurzu.

Kurz se konal 12. 12. 2017  pod odborným vedením pana Libora Nazarčuka, člena představenstva Asociace sommelierů ČR.

18.12.2017

Pozor změna místa konání soutěže!!! Soutěž se koná v hlavní budově školy na adrese: Tyršova 611/2, Český Těšín.

Propozice

Přihláška


18.12.2017

Naše paní mistrová Iveta Bervidová s cukrářskýma holkami z prvního ročníku umí čarovat.

Ve čtvrtek 14.12.2017 odpoledne se naše škola opět velkým dílem zapojila do spolupráce s Centrem sociálních služeb v Českým Těšíně.

 Již  několik let za sebou naši cukráři prvního ročníku pod vedením paní  mistrové Ivety Bervidové pečou  cukroví  na vánoční svátky pro uživatele centra.

16.12.2017
Moravskoslezský kraj Příspěvková organizace

Albrechtova střední škola je příspěvkovou organizací zřizovanou Moravskoslezským krajem